Samen met 60.000 andere gedupeerden maak je kans op schadevergoeding. Sluit je kosteloos aan bij onze collectieve claim.
Onderzoek toont aan dat de 'ruwe' siliconen borstimplantaten geproduceerd door fabrikant Allergan siliconen lekken en/of 'zweten' en bovendien een verhoogde kans geven op een bijzondere kankersoort.
Sommigen besluiten om de implantaten niet te verwijderen maar een groot aantal wil dat wel, alleen vergoed de verzekeraar de explantatie niet vanuit het basispakket.
Een nieuwe Nederlandse wet maakt het mogelijk om namens alle 60.000 vrouwen die deze ruwe siliconen implantaten dragen of hebben gedragen, een proces bij de rechter te starten. Wij claimen dus ook namens jou!
Je kunt je aanmelden met je naam, emailadres en een vinkje te zetten bij 'Ik ben gedupeerde'. Je bent gedupeerde als je BIOCELL borstimplantaten hebt of hebt gehad. In een later stadium zullen wij je nog om meer uitgebreide informatie vragen. Voor nu is het vooral belangrijk dat je je bij ons aansluit en dat we je kunnen bereiken. Je zit nergens aan vast.
Voorafgaand aan het proces wordt Allergan tenminste 14 dagen de kans geboden om alsnog ‘buiten de rechter om’ tot een regeling te komen. In dit geval heeft Allergan aansprakelijkheid al een keer afgewezen. Daarna wordt een procedure gestart bij de rechtbank. Dat zal naar verwachting binnen enkele maanden plaatsvinden.
De procedure begint door een dagvaarding te laten betekenen en te registreren. Na een wachtperiode kijkt de rechter of de stichting aan alle eisen voldoet en de gedupeerden mag vertegenwoordigen. Daarvoor zijn jullie aanmeldingen belangrijk! Als er meer organisaties de gedupeerden willen vertegenwoordigen maakt de rechter een keuze.
Wie zich niet kan vinden in die keuze kan zich afmelden bij de rechtbank. Daarna start de inhoudelijke behandeling en krijgen partijen de gelegenheid om argumenten aan te dragen waarom de tegenpartij al dan niet aansprakelijk is. Vaak wordt partijen eerst nog gelegenheid gegeven om onderling tot overeenstemming te komen.
Nadat de rechter alle argumenten van de partijen heeft gehoord (dat kan gemiddeld zo’n twee jaar duren) komt de rechter tot een conclusie. Wanneer gedupeerden in het gelijk worden gesteld, kan een schadevergoeding worden toegewezen. De rechter bepaalt hoe hoog de schadevergoeding dan is.
“Alle siliconen borstimplantaten geven giftige stoffen af. De bewustwording daarvan is een van mijn belangrijkste aandachtspunten..."
Een collectieve letselschadezaak als deze is erg complex. Bovendien wordt het nog niet zo lang erkend dat siliconen borstimplantaten gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom werken we uitsluitend met deskundige en ervaren professionals, zowel inhoudelijk als op het gebied van collectieve schadevergoeding.
Het wetenschappelijke team van Siliconenlek staat onder leiding van dr. Henry Dijkman en het juridische team wordt geleid door Prof. dr. mr. I.N. Tzankova. De stichting werkt voorts samen met een van de grootste letselschade-kantoren van Nederland en met advocaten die in Amerika de collectieve rechtszaak tegen Allergan voeren.
Alle vrouwen die getextureerde (= met een ruw oppervlak) siliconen borstimplantaten van Allergan (BIOCELL/Natrelle) of McGhan hebben of in het verleden hebben gehad, kunnen zich aansluiten bij het collectief. Als je weet welk type je hebt, kun je in dit overzicht nakijken of je in aanmerking komt.
Nee, de kosten van het proces worden gevorderd van Allergan. Alleen als de rechter geen mogelijkheid ziet om de kosten toe te wijzen, zal de stichting de rechter vragen om via een percentage van de schadevergoeding (wij denken ongeveer 10%) gecompenseerd te worden. Je ontvangt dan (alleen dan) dus iets minder schadevergoeding. Je zal in geen geval een rekening krijgen in verband met deze zaak.
Implantatiekosten, explantatiekosten, schade door gelbleed en schade door stress. Deze schadeposten bij elkaar worden geschat op ongeveer €10.000,- per persoon.
"Wat fijn dat jullie deze actie hebben opgezet tegen Allergan"
“Mijn borsten waren zó hard dat ik het gevoel had dat er twee bakstenen in zaten.”